Ruccolafylld lammstek med citronsås

Serverar: 6-8 portioner

Fyll lammsteken med vitlök, rosmarin och hackad ruccolasallad! Kryddorna sätter underbar smak på köttet som du sedan serverar med citronsås, potatis och krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • 1 ½ kg urbenad lammstek
  • Fyllning
  • 100 g ruccola
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • Små rosmarinkvistar
  • Gnid in steken med
  • ½ msk salt
  • 2 krm nylameln vitpeppar
  • Citronsås
  • 3 dl köttbuljong (steksky + vatten + kalvfond)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 2 tsk pressad citron
  • 1 tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Ta bort nätet och vik upp lammsteken. Lägg hackad ruccola och rosmarin i mitten av köttet. Lägg steken i nätet igen. Lägg steken på ett ugnssäkert fat.
    2. Skala och skär två vitlöksklyftor i strimlor. Gör små hål i steken med vass kniv. Späcka steken med rosmarinkvistar och vitlök.
    3. Strö över salt och peppar och sätt in en köttermometer. Stek i ugnen tills köttermometern visar 70º om du vill ha köttet rosa. Ta vara på stekskyn som ska användas i såsen.
    4. Låt steken vila en liten stund inlindad i folie innan den skärs upp.
    5. Citronsås: Sila skyn från steken och späd med vatten och kalvfond så att det blir 3 dl. Häll den i en kastrull. Blanda grädde och mjöl och rör ner det i såsen. Låt såsen sjuda 3 min. Pressa i vitlök och smaka av med salt, peppar, citron och rosmarin.
    6. Servera steken med kokt potatis med lite hackad dill, citronsåsen och kokta sockerärter och rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben