Ruski Pytti

Serverar: 4 portioner

En jättegod och annorlunda variant på pytt i panna. Den smarriga såsen ger det där lilla extra! Kan serveras både till vardags och festligare tillfällen.

Ingredienser

  • 6 hg oxfärs
  • 6 stora potatisar i små tärningar (8 dl frysta)
  • 2 msk vanlig senap
  • 1-2 dl hackad purjolök
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl inlagd, tärnad rödbeta
  • 1 dl inlagd, tärnad gurka
  • 2-3 msk kapris (kan uteslutas)
  • lite hackad persilja
  • Sås
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • salt
  • Instruktioner

    1. Råstek potatisen i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter. Fräs under tiden oxfärsen till smulig och genomstekt. Blanda i den hackade purjon och smaksätt med senap. Krydda med salt och svartpeppar. Späd ev. med spad från ättiksgurka och rödbeta. Låt eftersteka några minuter innan rödbets-och gurkhacket blandas i tillsammans med kaprisen (kan också serveras bredvid om inte alla gillar det). Blanda med den färdiga potatisen och smaka av. Strö över persilja.
    2. Blanda allt till såsen.
    3. Servera ruski pyttin med den smarriga såsen som ev. kan hällas över anrättningen. Kan också serveras med råa äggulor lite trevligt arrangerade i halva skal som små solar i pytten.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    4-6
    11

    Kommentarer (1)

    Bappi 8 april 2008

    Så gott i gotti detta var fastän jag inte hade kapris, gurka eller rödbetor med. Denna läckerhet ska jag göra ofta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben