Grekisk pytt i panna

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En längtan till Grekland

Ingredienser

  • Marinad till fläskfilén
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 1-1 1/2 dl olivolja
  • 1-1 1/2 tsk sambal olek
  • 2 msk soya
  • ca 1,8 kg potatis
  • salt
  • 1 röd
  • 1 gul paprika
  • 1 gul lök
  • 3-5 tomater
  • en burk fetaost i små kuber
  • Kall sås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 4 msk majonäs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • lite pressad lime
  • Sallad
  • Sallad och gurka
  • Instruktioner

    1. Grekisk pytti panna
    2. Skitgott, det här måste ni testa! Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten. Receptet är beräknat för 6 personer
    3. Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt. Smörj en långpanna och lägg i: ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor. Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    fraeliper 12 april 2008

    Fantastisk bjudrätt. Enkel att tillaga och otroligt god! Kan det bli bättre?

    Kickan-62 19 maj 2008

    En av dom godaste rätter man ätit på länge! Jag säger bara MUMS!!!

    missmongo 1 juli 2008

    en rätt vi ätit sen jag va liten då min pappa kommer från grekland.. bara älskar det!!

    Ingela 27 september 2008

    Suveränt gott! Ingela

    Libra 3 juni 2009

    Blev bjuden på detta av Kickan62 och det är det godaste jag ätit på mycke länge....Och många +++++ för den fantastiskt goda såsen....WOW

    gds877 17 september 2009

    Har ätit det några gånger nu även med min son och hans kommpisar. Supergott och lätt. Tack för receptet. Brukar strö över svarta oliver också.

    wivson 27 september 2009

    Skulle verkligen vilja servera denna rätt men har inte kommit på hur vi ska göra den. I storkök kan man inte riktigt laga exakt efter receptet. Vi har provat en gång men då lade vi på köttet för tidigt - potatisen tar sin tid. Men jag ska klura på det!

    recepttorka 14 februari 2010

    Jättegott :) Tack för ett superrecept! Mvh Maria.

    grahnbarret 28 maj 2010

    en favorit hemma hos oss! stort plus för att det är så enkel bjudmat också =)

    Brunis58 5 november 2010

    Har gjort denna rätt vi ett par tillfällen, men då bytt ut fläskfilen mot kycklingfile. Jag blandar också den italienska salladskryddan själv och det blir såå mkt godare när man gör det. Rätten är otroligt populär och god! Den kommer jag att göra flera gånger.

    monicadanell 3 mars 2012

    Hej godaste jag har ätit kunde nästan inte sluta äta kommer att göra om den igen tack för receptet jag ger dig 5 p för den monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben