Ruski Mushki (Ryska Mössor) på svenska
Serverar: 20-30 portioner
Det här är jättegoda sockerkaksbakelser som en av mina goda vänner ofta bakade på mitt gamla jobb. De är helt suveräna, inte så söta, men fluffigt goda.
Ingredienser
Sockerkakssmet
5 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
½ tsk bakpulver
2 msk kakao
Kräm/Fyllning
½ l mjölk
5 msk mjöl
2 tsk vaniljsocker
250 g osaltat smör
2 dl socker
Smält choklad
1 msk mjölk
1 msk olja
Instruktioner
- Grädda sockerkakan i långpanna på 200 grader i 15-20 minuter. Använd sedan ett glas att göra bottnarna till bakelsen, placera 2 st på varandra. Lägg fyllningen i mellan och chokladen högst upp, smeta även fyllningen runt om bakelsen, därefter doppar du i cocos.
- Fyllning
Koka upp mjölken tillsammans med sockret, vispa ned mjölen och smöret (som har stått framme), samt resten av ingridienserna.
- Så goda och njutfulla bakelser utan att kännas så söta och sliskiga.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)