Ruski Mushki (Ryska Mössor) på svenska

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är jättegoda sockerkaksbakelser som en av mina goda vänner ofta bakade på mitt gamla jobb. De är helt suveräna, inte så söta, men fluffigt goda.

Ingredienser

  • Sockerkakssmet
  • 5 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Kräm/Fyllning
  • ½ l mjölk
  • 5 msk mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g osaltat smör
  • 2 dl socker
  • Smält choklad
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Grädda sockerkakan i långpanna på 200 grader i 15-20 minuter. Använd sedan ett glas att göra bottnarna till bakelsen, placera 2 st på varandra. Lägg fyllningen i mellan och chokladen högst upp, smeta även fyllningen runt om bakelsen, därefter doppar du i cocos.
    2. Fyllning Koka upp mjölken tillsammans med sockret, vispa ned mjölen och smöret (som har stått framme), samt resten av ingridienserna.
    3. Så goda och njutfulla bakelser utan att kännas så söta och sliskiga.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben