Ryska örtköttbullar med salsa och pitabröd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Dessa köttbullar härstammar från Ryssland och ett roligt och smakrikt alternativ till de traditionella svenska bullarna. Himmelsk gott tillsammans med salsa och pitabröd, och passar både som middag och tilltugg.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 400 g köttfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk finhackad gul lök
  • 1 kruka färsk basilika eller annan ört
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör, att steka i
  • Salsa
  • 4 tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd paprika
  • Saft av ½ citron
  • Instruktioner

    1. Blanda köttfärsen med den hackade löken, ägget och grädden. Tillsätt ströbrödet och örtkryddorna och rör till en jämn smet som du låter vila i kylskåpet en halvtimme. Gör så länge salsan genom att finhacka tomaterna och rör ner tomatpurén, pressad vitlök, finhackad röd paprika och citronsaft till en fin salsasås. Forma lagom stora bollar av köttbullesmeten och stek i rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme.
    2. Servera de nystekta köttbullarna tillsammans med salsan och rykande färskt pitabröd, antingen hembakat eller köpt.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben