Ryska kyssar

Serverar: 40 portioner

Smarrig efterrätt med vaniljglass, smulade ryska kyssar och färska jordgubbar!!

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 3 äggvitor
  • Karamellfärg
  • 125 gram grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en liten kastrull, slå av värmen men låt kastrullen stå kvar på plattan. Ställ en skål med rund botten över vattenbadet och vispa äggvita + strösocker till hårt skum! Ca 10 min. Droppa i lite karamellfärg eller pulverfärg utrört i en droppe sprit.
    2. Hacka valnötterna grovt och blanda ner i marängsmeten. Grädda marängerna i 100 grader 30 min. Låt de stå kvar i ugnen med luckan på glänt och torka!

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben