Rutor med blåbär och kokostosca

Serverar: 24 portioner

Saftiga blåbärsrutor med ett knaprigt kokostoscatäcke.

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 250 g blåbär
  • Kokostosca
  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • 2½ msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Rör ner mjölken och de torra ingredienserna. Rör till en slät smet.
    3. Fördela smeten i en smord och bröad ugnsform ca 25x35 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Strö över blåbären. Grädda kakan mitt i ugnen 20 minuter.
    4. Smält smöret till kokostoscan i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Rör blandningen slät med en slev. Låt den koka upp och sedan sjuda tills den tjocknat. Rör sist ner kokosen.
    5. Fördela toscasmeten på kakan och grädda mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor med en vass kniv.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben