Ryska pannkakor

Serverar: 6 portioner

Dessa pannkakor jäser upp lite vid stekning och blir korta i konsistensen.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk citronsyra
  • 2 ägg
  • 1 burk, 397 g, kondenserad mjölk
  • 1 dl vatten
  • 100 g blandade bär till servering
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bikarbonat, salt och citronsyra. Citronsyran förbättrar bikarbonatets jäsningsförmåga. Vispa ner ägg, mjölk och vatten till en slät smet. Låt smeten svälla en stund.
    2. Grädda tunna pannkakor, de kommer att jäsa upp. Varmhåll dem under folie. Servera med bär eller sylt.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben