Ryttarkaka

Serverar: 25 portioner

Livsfarligt god kaka! Lite bökig att göra, men det är värt det!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 7 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g cocos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt. Rör i resten av ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen 10-12 min.
    2. Gör glasyren under tiden som kakan är i ugnen: Smält smöret och bland i socker, grädde och sirap, Koka upp och låt sjuda under omrörning i ett par minuter. Tillsätt cocos och låt sjuda ytterligare någon minut under omrörning.
    3. Bred försiktigt glasyren på kakan. Sätt in i ugnen och grädda tills glasyren fått fin färg, cirka 10 minuter.
    4. Låt kakan svalna och skär i bitar.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    25
    4

    Kommentarer (3)

    Tingeling13 12 oktober 2008

    En av de godaste kakor jag ätit. Synd att den är så onyttig bara ;o)

    drune 17 september 2010

    Man får passa så man inte brer på kokostäcket för tidigt, då faller det igenom och kakan blir inte så fin. Smaken förstörs i alla fall inte. Det fick bli personalfika på jobbet då en kollega gjorde det misstaget. Vi andra tyckte han kunde misslyckas lite oftare, den är ju så fruktansvärt god!

    Blikki 25 juli 2011

    Jag och min pojkvän bakade detta härom kvällen. Vi hade ingen kokos, så vi tog 200 g hackade mandlar istället. Blev som ett knäcktäcke. Mums är allt jag säger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben