Ryttarkakor

Serverar: 50 portioner

mycket goda. kokkosen tillsammans med chokladkakan blir super gott

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 6-7 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 påse kokos (200 g)
  • Instruktioner

    Så här gör du: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm). Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme. Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut. Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    25
    4

    Kommentarer (1)

    zotiz 8 juli 2009

    mmm, de var mumsiga! Borde haft mer glasyr bara, får ändra det nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben