Ryttarkaka

Skall snart testas då kokos och choklad är några av favoriterna här hemma

Ingredienser

  • Ingredienser
  • (för långpanna 40x30cm)
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 150 g smält smör
  • Vispa ägg och socker, blanda i övriga ingredienser. Grädda 10 min i 200°C
  • Toscasmet
  • 4 dl kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 50g smält smör
  • Blanda och koka i 5 minuter, bred på kakan och grädda i 10 min. Skär i bitar när kakan svalnat något
  • Instruktioner

    Blanda och koka i 5 minuter, bred på kakan och grädda i 10 min. Skär i bitar när kakan svalnat något.

    Liknande recept

    4.3
    40 min
    25
    4

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 12 februari 2009

    Bakade Ryttarkaka igår. De blev riktigt goda och jag ska sälja dem ikväll på min klass musikcafé. Vi får se vad föräldrarna tycker om dem :) Bra recept, men jag vill klaga på anvisningarna, dem kunde varit betydligt bättre! Men en 4:a blir det ändå i betyg :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben