Saffrans kaka i långpannan

Serverar: 1 portioner

God saffrans kaka...(har gjort denna kaka fler gånger)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl socker
  • 200 gr smält margarin
  • 3 dl mjölk
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • 3 1/2 tsk bakpulver
  • 1 pkt saffran
  • Instruktioner

    Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt det smälta margarinet och de övriga ingredienserna till en smet. Smöra och bröa en ugns plåt den djupa modellen. Slå smeten i den och in i ugn på 175gr. Känn med sticka då den fått färg ca 15-20 min. Låt kallna. Sikta över florsocker då den ska serveras.

    Liknande recept

    4.2
    1 h
    1-10
    1
    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (1)

    lenastephanopoulos 1 december 2007

    Jag gjorde en glasyr på smör, socker och grädde och bredde över. Strödde sedan lite karamellströssel över. Praktisk med denna kaka när ett helt arbetslag ska fika. Enkelt och gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben