Saffransgryta

Serverar: 4 portioner

En underbart saffransdoftande gryta med lax, kolja och räkor.

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk smör
  • ½ g saffran
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Chiliflakes efter smak (kan uteslutas)
  • 300 g laxfilé
  • 200 g koljafilé
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g sockerärter
  • 20 svarta oliver
  • 1 dl rostade mandelspån
  • Några dillkvistar
  • Tillbehör
  • Spaghetti, råris eller bulgur
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, vitlök och paprika i någon minut. Strö över saffran, häll på krossade tomater och grädde.
    2. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och eventuellt chiliflakes. Skär fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan. Låt sjuda några minuter.
    3. Precis före servering tillsätter du räkor, sockerärter och oliver. Servera grytan med nykokt pasta, råris eller bulgur. Toppa med mandelspån och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben