Nyttig saffrangryta med lax och blomkålsris

Serverar: 4 portioner

Saffransgryta med räkor, lax och blomkålsris är rena festmåltiden! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • ½ dl krämig kokosmjölk
  • ½ g saffran, 1 paket
  • 2 vitlöksklyftor
  • 300 g varmrökt lax
  • 300 g skalade räkor
  • Blomkålsris
  • 2 blomkålshuvuden
  • Havssalt
  • Instruktioner

    1. Blanda kokosmjölken med saffranet. Pressa i vitlöksklyftorna och koka i några minuter. Blanda ner lax och räkor ca 1 minut före servering.
    2. Riv blomkålshuvudena grovt och koka med lite havssalt i 3 minuter. Häll av vattnet och servera direkt med saffransgrytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben