Enkel och god måltid för hela familjen. Smidig under tidspress.
Ingredienser
3-4 normalstora bakpotatisar
4 st laxfiléerna
250 g lättkesella
1 msk dijonsenap
Citronpeppar
Ev. franska örter
Salt
Smör (till bakpotatisen)
Tomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Placera laxfiléerna i en ugnssäker form.
Kör du potatisen i ugnen sätter du först in den då den kommer ta ca 50-60 min. Alternativet är mikron - hacka isåfall hål på alla sidor med en gaffel, lägg potatisen på en tallrik och in i mikron. Kör 5 min på varje sida tills potatisen är mjuk.
Laxen kryddas med citronpeppar och alternativ även med franska örter. In i ugnen ca 15-20 minuter. Medan allt tillagas i ugnen, gör såsen. Blanda 1 msk dijonsenap, mer om du vill ha stark, med 250 g lätt kesella. Detta blir en nyttig och god sås. Kesellan kan även bytas ut med crème fraiche.