Tilapia saffransgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Du kan använda färska eller frysta filéer (eller annan vit fast fisk), detsamma med räkorna. Serveras godast till vitt ris och gott brytbröd (att suga upp såsen med). Kan ätas som soppa med bara bröd i djup tallrik. Jag ångade även lila blomkål (så vackert) och broccoli till, när jag svängde ihop det här. Gott även en varm sommar dag med tex Italienskt Prosecco vin, lätt bubbligt vitt vin med låg alkohalt.

Ingredienser

  • Tilapia filéer 3-4 st
  • 2-3 dl räkor skalade, frysta eller färska
  • 1 röd lök. (eller halv om stor)
  • 1 paprika
  • 2-3 tsk grönsaksbuljong flytande koncentrerad (eller fond)
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl cremé fraiche
  • 0,5 dl grädde
  • Saffran (0,125 gram)
  • Havssalt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och paprikan mycket fint och fräs den på låg värme så den inte bränner.
    2. Förbered din fisk, genom att skära i munsbitar, och häll upp räkorna i en skål, så de börjar tina.
    3. Rör i vinet och låt sjuda upp, sedan addera den koncentrerade buljongen och låt puttra några minuter. Häll på vatten och ge det nån minut eller två innan du stjälper i cremé fraichen. Puttra på och addera sen grädden. Häll på saffran och rör om ordentligt.
    4. När all detta har värmt upp och sjudit nån minut kan du lägga i fisken (helst färsk eller helt tinad). Två minuter senare lägg i räkorna (halvtinade går bra, de värmer på så fort). Småputtra i några minuter, smaka av med salt (väldigt lite pga buljongen) och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 29 januari 2010

    Lättlagad och mycket god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben