Svärmors fiskgryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt, smakrik och lättlagad... både vardagsmat och bjudmat!

Ingredienser

  • 800 g Tilapia eller annan vit fisk
  • 300 g räkor, skalade
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 morötter
  • 100 g krossad ananas med saft
  • 150 g philadelphiaost
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ - 1 tsk curry
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • lite smör
  • Andra kryddor som du tycker passar, t.ex. paprika
  • Instruktioner

    1. Strimla löken. Skär paprikan och morötterna i tunna stavar. Kvarta champinjonerna. Stek löken, champinjonerna, morötter och paprika i smör och när de har blivit lite mjuka, tillsätt ananasen och philadelphiaosten. Låt smälta. Detta är såsen. Såsen blir nästan godare om den får stå några timmar eller under dagen, så gör den gärna tidigare.
    2. Tärna fisken och bryn i lite smör 1 minut per sida. Krydda med salt och peppar. Lägg i såsen och låt småputtra i några minuter tills fisken är nästan färdig. Lägg i räkorna när det är 1 minut kvar.
    3. Servera med ris och en god grön sallad.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (5)

    Sangmakarn 24 februari 2010

    Lagade svärmors fiskgryta på en herrmidag alla tyckte den var fantastisk. Hälsningar Soren

    karoleen 24 februari 2010

    Va trevligt Soren! =)

    pia61 27 mars 2010

    Det här åt vi igår, verkligen god!!!

    Arnkocken 11 juni 2012

    Detta var jättegott! Kommer absolut lagas fler gånger.

    sallyfiffi 15 september 2013

    Godaste fiskgrytan jag ätit! Tack för receptet. Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben