En ny maträtt med en utländsk fisksort.
Snabbt och enkelt.
Och gott.
Det går även att göra den här maträtten på djupfryst torsk.
Ingredienser
600 g Tilapiafilé
3 dl vispgrädde
1 ½ dl mjölk
1 dl finhackad dill
1 dl kaviar, Ejderns Drottkaviar
3 tomater
2 msk flytande smör och rapsolja
Salt
Nymald vitpeppar
Instruktioner
Värm ugnen till 250°.
Tina fisken, skölj den i kallt vatten och låt den rinna av.
Smörj en ugnsfast form med hälften av matfettet.
Skär fiskfiléerna i två bitar och lägg ut dem i formen, lägg dem lite omlott på varandra, ringla över resten av smöret.
Salta försiktigt och peppra med pepparkvarnen.
Sätt in fisken i ugnen och stek den ca 10 minuter.
Blanda under tiden grädde, mjölk, dill och kaviar i en kastrull och värm under omrörning, låt det inte börja koka.
Skiva tomaterna.
Ta ut fiskfatet ur ugnen och lägg på tomaterna, vrid ett par varv med pepparkvarnen över tomaterna, sätt in i ugnen ca 5 minuter.
När tomaterna börjar att bli glansiga häller man över kaviar/dillgrädden, sänket temperaturen i ugnen till 175° och låter allt få ett uppkok, rör om lätt i såsen ett par gånger, när den börjar tjockna är också fisken färdig, det tar ca 10 minuter.