Laxfiléer med lönnsirap

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Annorlunda lax

Ingredienser

  • 0,5 dl äkta lönnsirap
  • 2 msk citron juice
  • 2 msk soya sås
  • 1 tsk Dijon senap, eller grov senap
  • 0,5 tsk ingefära, malen, eller finhackad färsk
  • 4 laxfilèer, c:a 130 gram var (själv använder jag frusna filéer på 140 gram styck)
  • Instruktioner

    Tina laxen. Blanda alla igredienser, förutom laxen. Placera laxen i en plastpåse, eller en glas/plast form så att filéerna täcker botten. Häll över ungefär 2/3 av såsen. Låt stå i kylskåpet i 20 minuter. Vänd på fisken lite då och då. Värm ugnen till 200 grader. Lägg filéerna i en ugnsfast form som inte är mycket större än fiskbitarna. Häll upp kvarvarande marinad i en kopp eller liten skål. Ställ in formen i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Borsta filerna med marinad var 5:e minut. Lägg upp portionerna på tallrikar, häll över den sparade 1/3 av såsen. Servera med lättkokta sommargrönsaker. Jag har även använt detta recept med Tilapia filer.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben