Lina sa direkt att "det här var RIKTIGT gott" vilket är bra betyg från en snart 11-åring....
En sorts korsbefruktning av frasig fiskgratäng och vanlig gräddig fiskgratäng.... Med god örtsmak som du varierar efter tillgång. Jag hade timjan, gräslök, citronmeliss och bladpersilja samt lite basilika.
Ingredienser
4 Tilapiafiléer, tinade
1/2 citron
Salt
Peppar
1-2 msk olja till formen
1-2 dl grädde
2-4 msk finhackade färska örter
100 g skalade räkor, eller mer
Rivet franskbröd ca 1 dl
Riven ost ca 1 dl
1-3 msk finhackade örter
1 liten purjolök
1-2 klyftor vitlök, helst färsk
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader. Olja en ugnsform lagom till 4 fiskfiléer. De tinade fiskfiléerna saltas och peppras på¨båda sidor. Droppa pressad citron över båda sidor. Lägg i formen. Häll på grädden. In i ugnen ca 15 minuter.
- Under tiden kokar du potatis till samt gör det torra täcket till gratängen.
- Ta ut ugnsformen, på med lite skalade räkor, samt sedan den torra bröd-ost-örtblandningen. Skjuts in i ugnen igen ca 10 minuter tills fin färg.
- Servera med sallad, och kokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Åh, vilket gott recept. Letade efter en gräddig fiskgratäng för att bjuda kompisara på och tom deras son (som inte gillar fisk i vanliga fall) utbrast "vicken god fisk! Stort tack!
Gott och enkelt! 5-åringen och hennes kompis smaskade i sig hela portionen :-)
gott blev det! jag fick ändra lite på ingredienser, tog panko istf bröd. hade dessutom bara färsk basilika hemma. man tar vad man har :-) tack!
Vilket superrecept! Det var såååå gotttt alltså! Och inte var det krångligt heller. Men var skulle purjolöken in? Ok, jag la den skivad över räkorna. Och så strödde jag på det torra täcket över det. Kanongott. Det kommer in i min receptpärm över godaste rätterna. En 5:a från oss blir det. /danniella.
hmmm bra kommentar, minns inte nu... troligen är det väl smart att ha purjo o vitlök i botten p formen, men det kan funka att ha i täcket med? Huvudsaken är att smakerna blir bra. Tack för att ni provat!