Saffranskaka med choklad

Saffran och choklad är en förträffligt god kombination. Kakan är väldigt vacker och passar mycket bra att bjuda på.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • ½ g stött saffran
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 100 g krossad mörk blockchoklad
  • Glasyr
  • 1½ dl florsocker
  • 3 msk kakao
  • 75 g smör
  • Till garnering
  • Silverkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smörj och bröa en kakform.
    3. Smält smöret, häll i mjölk och stött saffranen. Blanda väl. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölkblandningen.
    4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt den krossade chokladen och häll i formen.
    5. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna innan den tas ur formen.
    6. Smält smöret till glasyren. Blanda med florsocker och kakao. Bred över kakan. Garnera med silverkulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Qvinna 2 december 2011

    Ja, choklad var mycket gott i. Detta blir en favorit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben