Ännu en variant av kladdkaka med saffran. Man kan aldrig få för många kladdkakerecept, eller hur?
Ingredienser
125 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
½ g saffran
Finrivet skal av 1 citron
200 g Philadelphiaost el. liknande färskost
1½ dl (90 g) vetemjöl
1 krm salt
Smör till formen
Ströbröd till formen
Ev vispgrädde och polkagrisstänger till dekor
Instruktioner
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i dimeter.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa upp äggen lätt med socker, saffran och citronskal. Vispa ner färskosten och det smälta smöret.
- Sikta ner mjölet blandat med salt i äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna.
- Dekorera eventuellt med vispad grädde och polkagrisstänger.
Liknande recept
Kommentarer (0)