Saffranskladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 25 minuter

Ännu en variant av kladdkaka med saffran. Man kan aldrig få för många kladdkakerecept, eller hur?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ½ g saffran
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 200 g Philadelphiaost el. liknande färskost
  • 1½ dl (90 g) vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Smör till formen
  • Ströbröd till formen
  • Ev vispgrädde och polkagrisstänger till dekor
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i dimeter.
    2. Smält smöret i en kastrull.
    3. Vispa upp äggen lätt med socker, saffran och citronskal. Vispa ner färskosten och det smälta smöret.
    4. Sikta ner mjölet blandat med salt i äggsmeten. Rör till en jämn smet och häll smeten i formen.
    5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna.
    6. Dekorera eventuellt med vispad grädde och polkagrisstänger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben