Jättegott skulle Tina ha sagt!!
Perfekt till eftermiddagskaffet eller som en lite annorlunda dessert, ett alternativ till chokladkladdkakan.
Ingredienser
2 ½ dl strösocker
1 dl riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smält smör
100 g vit choklad
1 påse saffran 0,5 g
Instruktioner
- Ugn 200º, varmluft 180º.
- Smöra och bröa en springform.
Smält smöret och låt chokladen smälta däri.
Blanda ner saffran, stöt det i mortel med lite av sockret först.
- Blanda samman alla torra ingredienser inklusive mandelmassan, rör i det smälta smöret/chokladen.
Tilsätt äggen ett i sänder, blanda till en slät smet.
- Häll smeten i formen.
Grädda i 30-35 minuter.
- Kakan skall vara lite kladdig i mitten.
Servera den kall med lite vispad grädde till.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Lite annorlunda kladdis, och jättegod. Har även prövat att ta en riven citron till hjälp när jag hade glömt köpa saffran, och det var kanongott det också. Det blev lite "friskare"- dämpade det söta lite.
Har gjort denna kladdkaka flera ggr, den är supergod!!
Supergod ju! Valde mellan denna och en utan vitchoklad och mandelmassa men tog denna och har inte ångrat mig.
Blir det inte beskt med så mycket vaniljsocker?! Mvh Suss
Nej det blir inte beskt om man använder äkta vaniljsocker eller flytande vanilj, observera att det ska vara äkta vanilj. Jag kan dock tycka att den är lite söt, man kan minska en aning på sockret. Det är ju en "smaksak"
Den här annorlunda kakan blev en succé hemma hos oss!