Saffranskola

Serverar: 1 portioner

Tid: 40 minuter

Fantastiskt god kola för den som är svag för saffran.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 g saffran
  • 2 msk smör
  • Ev 1 msk glukos
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla ingredienser i en kastrull. Kokas i ca 40 minuter, tiden beror på hur vid kastrullen är, ju vidare kastrull dessto kortare koktid.
    2. Vill man kan man även använda termometer och kolablandningen kokas då till ca 130 grader. Gör kulprov för att se om kolan har önskad konsistens.
    3. Kulprovet består av ett glas kallt vatten som man droppar lite av kolasmeten i, kan man då forma en liten kula är smeten klar.
    4. Häll upp i smord form eller en form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna och skär sedan i kuber som med fördel slås in i cellofan eller smörpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Memelie 8 december 2010

    Den blev god, men lite lös.. skulle fått koka lite till. Men smaken var det absolut inget fel på :)

    OCMadde 19 december 2011

    Väldigt gott. Ska servera på vår julfest nästa vecka. Jag älskar saffran (bullar, mat, glass.etc) och tyckte detta va super. 5 stjärnor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben