Saffranskola med kokos

Jättesmaskiga. Lätta att göra.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 ½ dl ljus sirap
  • 1 ½ dl kokos
  • 2 påsar saffran á ½ g
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp på hög värme och rör om. Fortsätt att koka utan omrörning till kulprovet ,120-125 grader. Häll lite av smeten i kallt vatten och för ihop till en kula.
    2. Rosta kokosen i en torr het panna tills den blir gul-brun. Blanda ner den och saffranet i kolasmeten. Häll upp smeten i en smord eller bakpappersklädd form ca 18x25 cm. Låt kolan stelna innan den skärs i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben