Yoghurt- och saffranskola

Serverar: 20-30 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Oj, oj, den här är god!

Ingredienser

  • ½ l yoghurt
  • ½ l socker
  • ½ dl mandelflarn
  • ½ dl hackade osaltade cashewnötter
  • ½ g saffran upplöst i 2 tsk varm mjölk
  • 2 msk finhackade pistagenötter
  • 2 msk kardemummakärnor
  • Instruktioner

    Låt yoghurten rinna av i en ren handduk under natten. Den avrunna yoghurten, socker, mandlar och cashewnötter ska sen försiktigt värmas i en tjockbottnad kastrull, rör hela tiden. När blandningen lossnar från sidorna – det tar minst 45 minuter – blandar du i den saffransgula mjölken. Blanda väl! Ner med smeten i en ugnspanna som är ungefär 20x20 cm och platta till ytan. Mortla pistagenötter och kardemummakärnor och strö blandningen över kolan. Låt den svalna och skär den sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben