Yoghurt- och myntasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Sås med indisk smak. Svalkande och god sås till de flesta kryddig lamm, nöt- och griskött och fågelrätter. Jättegod till de yoghurtmarinerade kotletterna (se separat recept). Viktväktarrecept

Ingredienser

  • 5 dl naturell lättyoghurt (alt. 3 dl matlagningsyoghurt)
  • 1 msk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad mynta
  • 2 krm salt
  • Instruktioner

    1. Om du vill använda lättyoghurt så häller du den i ett kaffefilter och låter den stå i rumstemperatur och rinna av i ca 2 timmar.
    2. Blanda yoghurt med honung, vinäger, pressad vitlök, örter och salt. Låt stå och dra ca 20 minuter före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ulrika62 18 juni 2015

    Fantastiskt god :) Har lagat den flera gånger nu. Tusen tack för detta goda recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben