Yoghurt- och honungsmuffins

Serverar: 12 portioner

Yoghurt gör muffins mycket saftigare - det är absolut värt att prova! Receptet kräver matvåg och muffinsformar.

Ingredienser

  • 60 g smör
  • 60 g honung
  • 1 st ägg
  • 250 g yoghurt
  • 2 st lime
  • 1/2 dl limesaft
  • 300 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 10 g bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret och honungen i en kastrull och låt svalna. Tvätta de två limefrukterna, torka och riv av skalen fint.
    2. Vispa upp ägget. Blanda limeskalet med limesaften, det uppvispade ägget och yoghurten i en bunke. Rör sedan ner den svala honungsblandningen.
    3. Blanda mjölet, bakpulvret och bikarbonatet för sig och vänd ner det i bunken. Försök att röra så lite som möjligt men ändå få smeten slät. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar och grädda på plåt i ca 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben