Saffranslax

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott! Enkelt.

Ingredienser

  • 4 bitar skinn och benfri lax , ca 500 g
  • 3 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1/2 påse saffran , 0,25 g
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225* Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar. Blanda grädde, rosmarin och saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera gärna med färsk rosmarin. Servera med pressad potatis

    Liknande recept

    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    intill 7 november 2008

    Hej! Tack för ett jättegott recept på lax. Den kommer jag att göra fler gånger. Mvh Ingrid

    xDanne 21 mars 2010

    Hej, Den söta såsen med morötter och saffran passar laxen. Genuin kombination. Den är lätt att laga där med tråkig att laga. Rent smakmässigt får den en 5a men om man ska se rätten som om det vore ett exemplar på en kockmässa skulle jag ge den en 2a. Så ja saftar på lite här och ger dig en 4a =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben