Saffranslax

Serverar: 4 portioner

Ytterligare ett jättegott laxrecept!

Ingredienser

  • 4 bitar skinn- och benfri laxfilé , ca 500 g
  • 3 morötter
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • 1/2 påse saffran , 0,25 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skala och skiva morötterna tunt. Lägg dem i en ugnssäker form. Lägg på laxen och krydda med salt och peppar.
    3. Blanda grädde, rosmarin och saffran. Häll det över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
    4. Garnera gärna med färsk rosmarin.
    5. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4
    2
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    jeanka 13 mars 2009

    Jättegod rätt, älskar saffran till fisk! Morötterna är svåra att få klara på den korta tiden i ugnen, jag brukar därför skiva på längden med osthyvel eller potatisskalare. Då får man istället långa, fina strimlor.

    Kicki8 21 november 2010

    Mycket gott,hela familjen gillade den. Tog citronpeppar från Krusmyntagården och hoppade över rosmarinen.Potatis till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben