Saffransmarinerade kycklinglårfiléer med potatissallad

Serverar: 4 portioner

En marinad med saffran, vitlök, sambal oelek och örtkryddor som smaksätter dessa kycklinglårfiléer. Busenkelt och hur gott som helst!

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfiléer
  • 1 rödlök
  • ½ apelsin
  • Marinad
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ g saffran
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatissallad
  • 1 kg potatis, gärna av fast sort
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • 1½ dl gröna oliver med pimento
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ liten rödlök
  • Instruktioner

    1. Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke. Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1-2 timmar eller över natten.
    2. Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 225 grader i ca 30 minuter. Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinhalvan i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.
    3. Koka potatisen utan skal, låt den svalna. Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar. Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen. Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
    4. Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben