Saffransmarinerade kycklinglårfiléer med potatissallad
En marinad med saffran, vitlök, sambal oelek och örtkryddor som smaksätter dessa kycklinglårfiléer.
Busenkelt och hur gott som helst!
Ingredienser
600 g kycklinglårfiléer
1 rödlök
½ apelsin
Marinad
4 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
½ g saffran
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk sambal oelek
3 msk vatten
Salt
Svartpeppar
Potatissallad
1 kg potatis, gärna av fast sort
1½ dl turkisk yoghurt
1 dl majonnäs
1½ dl gröna oliver med pimento
Salt
Svartpeppar
½ liten rödlök
Instruktioner
- Blanda olivolja, tomatpuré, pressad vitlök, saffran, oregano, timjan, sambal oelek, vatten, salt och peppar i en bunke.
Lägg i kycklinglårfiléerna och låt dem marineras i 1-2 timmar eller över natten.
- Lägg kycklinglårfiléerna i en smord ugnssäker form och stek dem i 225 grader i ca 30 minuter.
Skär rödlöken i tunna klyftor och apelsinhalvan i tunna skivor, tillsätt dem efter halva tiden.
- Koka potatisen utan skal, låt den svalna.
Dela potatisen i ganska stora bitar och lägg i en skål. Rör ner yoghurt, majonnäs, oliver, salt och peppar.
Hacka löken och strö den ovanpå potatissalladen.
Ställ salladen kallt tills det är dags att äta.
- Servera kycklinglårfiléerna med potatissalladen.
Liknande recept
Kommentarer (0)