Saffransrulltårta med liingongrädde

Serverar: 10 portioner

En lättbakad rulltårtsbakelse med juliga smaker.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 dl socker
  • ½ g saffran
  • 1 sockerbit
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • Tillbehör
  • Vispgrädde
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker kraftigt. Stöt samman saffran med sockerbiten i en mortel och häll ner det i äggblandningen. Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör om.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 45 x 40 cm, klädd med smort bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra av papperet som den gräddades på. Låt kakan kallna.
    4. Fyllning: Vispa grädden och blanda ner sylten. Bred ut fyllningen på den kalla bottnen och rulla ihop.
    5. Skär rulltårtan i bitar. Servera den gärna med lättvispad grädde och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben