Saffranssås med kräftstjärtar

Serverar: 2 portioner

Snabbt, enkelt och gott

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1/2 msk mjöl
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1/2 kuvert saffran
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 100 g djupfryst sparris
  • 1 burk kräftstjärtar i lag
  • Instruktioner

    Skala löken och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och crème fraiche. 2. Rör ner smulad buljong, saffran och pressad vitlök. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av. 3. Dela sparrisen i mindre bitar och lägg ner dem i såsen. Koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Bjud nykokt pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Misscabincrew 16 maj 2010

    Ser riktigt gott ut detta recept, skall faktisk pröva det i kväll :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben