Saffranssås med vitt vin och ugnsstekt lax

Serverar: 4 portioner

Riktigt känner smaklökarna rinna till. Sååå gott!

Ingredienser

  • Saffranssås
  • 2 små schalottenlökar
  • 25 g smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 - 1 dl vitt vin, smaka av efter din smak
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongstärning
  • Laxen
  • 1 färsk laxsida
  • 1 rejäl klick smör
  • Citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Saffranssås: Smält smör och rör ner vetemjöl. Rör i lök, vispgrädde, vatten, vin och buljong. Låt småkoka och smaka av med vin.
    2. Lägg laxen i en ugnsform och är den inte jämnt tjock så snitta längst kortsidan, för en jämnare tillagning. Klicka ut smöret och krydda. Tillaga på 200 grader i 15 - 20 minuter. Servera med kokt ris och grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben