Saffranstårta

Serverar: 8 portioner

Saffran, grädde och torkad frukt. Bjud på en festlig och god dessert med julkänsla.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl sötmandel, 160g
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • ½ dl pumpafrön
  • 1 dl ljusa russin eller torkade fikon
  • 200 g torkade aprikoser
  • 1 dl torkade tranbär eller svarta russin
  • 1½ msk vatten
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl kesella
  • ½ g saffran
  • 2 tsk flytande honung
  • Frukt och bär tex. hallon, blåbär, fikon, kumquats, carambola, granatäppelkärnor
  • Färska myntablad eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Mixa alla ingredienser till tårtbotten i matberedare med kniv. Lägg plastfolie i bitten på en pajform ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Tryck ut mandelröran till en tårtbotten. Ställ i frysen ca 1 timme.
    2. Vispa grädden och blanda med kesella, saffran och honung. Fortsätt att vispa samman allt. Bred över det på tårtbotten och garnera med bär, frukt och mynta eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben