Choklad- och saffranstårta

Serverar: 10 portioner

Ett vackert och läcker tårta med ett täcke av saffranskräm. Garnera med exotiska frukter efter smak.

Ingredienser

  • Smeten
  • 200 g mörk choklad
  • 250 g kesella 10%
  • 1 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 dl kallt kaffe
  • Saffranskräm
  • 1 dl kesella 10%
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/4 g saffran
  • Garnering
  • Goda frukter t ex. kiwi, fikon, physalis, caramboule
  • Instruktioner

    1. Smeten: Smält chokladen över vattenbad. Blanda choklad, kesella, socker, ägg och kaffe. Häll smeten i smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt stå till nästa dag.
    2. Saffranskrämen: Blanda kesella,crème fraiche och saffran. Bred krämen på tårtan. Dekorera med frukt i tunna skivor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben