Frusen saffranstårta

Serverar: 8 portioner

Verkar supergott..

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1 citron
  • 1 kuvert saffran
  • Ev 1 msk cognac eller likör
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl vispgrädde
  • Ca 10 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Vispa gulor och socker pösigt. Lös upp saffranet i citronsaften eller ev i en msk cognac eller likör . Vänd ner crème fraiche och citron. Vispa vitorna till fast skum och vispa grädden hårt. Vänd försiktigt ner grädden i smeten och sedan äggvitorna.
    2. Krossa pepparkakorna och strö 2/3 i botten av en låg form. Slå smeten i formen och strö över resten av pepparkakssmulorna. Täck med plastfilm och frys minst 4 timmar. Tag ut tårtan ca 15 minuter innan den skall ätas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben