Saftig förkokt kyckling med underbar grillglaze.

Serverar: 4 portioner

Att förkoka innan grillen är super om man vill behålla saftigheten samtidigt som man känner sig säker på att kycklingen är genomklar.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • 15 svartpepparkorn
  • En halv vitlök
  • Glaze
  • ½ dl farinsocker
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl ketchup
  • ½ dl flytande honung eller muscovadosirap
  • ½ tum stor knöl färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk tabasco
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök. Lägg ner kycklingen. Koka kycklinglår med ben ca. 20 minuter och kycklingfilerna 10 minuter. Tag upp dem, låt svalna,
    2. Blanda ihop samtliga ingredienser till glazen (behöver inte kokas. Pensla lita av den på kycklingen och ställ in resen av den samt kycklingen i kylen tills det är dags att grilla.
    3. Grilla och glaza emellanåt tills du fått en härlig yta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben