Saftig kyckling med fyllning

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Baconlindad kycklingfilé med brieostfyllning

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk konc. kycklingfond
  • ½ l vatten (eller så att filéerna täcks)
  • 1 pkt bacon à 140 g
  • 50 g brieost
  • Salt
  • Peppar
  • Olja
  • Till skyn
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk konc. kalvfond
  • Ca 1 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Gröna bönor
  • 1 morot
  • 1 gul paprika
  • Stekt potatis
  • Instruktioner

    1. Koka filéerna 10 minuter i kycklingfond och vatten. Ta upp och låt kycklingen svalna innan den snittas upp som korvbröd och fylls med en knapp matsked brieost per filé.
    2. Tryck ihop och linda varje filé med ett par skivor bacon. Ringla över olja, salta och peppra. Stek filéerna 5-6 minuter i 200º ugn.
    3. Koka upp vin, vatten och kalvfond. Red med Maizena och sjud skyn i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    4. Skär morot och paprika i strimlor. Ge strimlorna ett uppkok tillsammans med gröna bönor. Lägg upp avrunna grönsaker med kycklingen ovanpå. Avsluta med sky. Godast med stekt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben