Saftig mandel- och vinbärskaka med syrlig vaniljkolakräm

Serverar: 5-6 portioner

Söt mandelkaka med syrliga vinbär som ackompanjeras av en himmelsk kolakräm. Inget komplicerat, men så gott!

Ingredienser

  • Mandelkaka
  • 400 gram mandelmassa
  • 4 ägg
  • 2 rivna bittermandlar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl röda vinbär
  • Vaniljkolakräm
  • 3 dl créme fraiche
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl färdig kolasås
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en formmed löstagbara kanter - 24 cm diameter.
    2. Ri v mandelmassan i en bunke. Knäck i ett ägg i taget och rör noga efter varje. Blanda ner mjöl och bittermandel.
    3. Häll smeten i formen, Strö över bären, tryck ner dem en aning. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
    4. Vispa créme fraichen hårt tillsammans med vaniljsocker. Först blir den lös, men fortsätt vispa så blir den snart riktigt krämig. Blanda med kolasåsen
    5. Servera kakan ljummen med en generös klick vaniljkolakräm

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben