Saftig vinbärskaka

Samma visa varje år. Två ton bär plockade, men vad gör man med dem? Det här är ett av årets många nya recept, mitt i bärsäsongen...

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • ½ dl smakneutral olja
  • 3 ½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 4 äggvitor
  • 3-4 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
    2. Rör rumsvarmt matfett, olja, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölken samt mjölet blandat med bakpulver.
    3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
    4. Vänd ner vinbären i smeten.
    5. Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla russin samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
    6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben