Saftig morotskaka

Serverar: 6-10 portioner

Riktigt saftig morotskaka med tydlig smak av kanel och kardemumma.

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 1½ dl ljust muscovadosocker
  • ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 1 dl matolja
  • 4 dl grovriven morot
  • Glasyr
  • 200 g Philadelphiaost light
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta sedan ner det i äggblandningen. Blanda i oljan och morötterna. Häll ner smeten i en bröad form och grädda i mitten av ugnen på 175° ca 30-35 minuter.
    2. Blanda ihop glasyren och garnera när kakan har svalnat.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben