Saftig nötkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel, god och festligare sockerkaka.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g hasselnötter med skal
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl mjölk 3%
  • Glasyr
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk kvalitetschoklad 70%
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Mixa nötterna till pulver. Blanda nötter, mjöl, bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör i mjölken. Fyll smeten i smord och bröad sockerkaks form. Baka i mitten av ugnen ca 40 minuter. Prova med en sticka för att se om kakan är färdig. Låt kakan svalna. Koka upp grädden till glasyren och tag kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ned i den varma grädden. Toppa kakan med glasyr och garnera gärna med hackade kanderade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben