Saftig rödbetskaka med glasyr

Serverar: 12 portioner

Kanelkryddade rödbetsrutor är en höjdare till kaffet. Dessutom blir den saftig av den krossade ananasen. Glasyren är rosa pga att man blandar några droppar rödbetssaft i när man gör den.

Ingredienser

  • 5 dl grovrivna färska rödbetor, 2-5 st
  • 3 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 2 ½ dl matolja
  • 5 dl mjöl
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen muskot
  • 1 dl krossad ananas
  • Smör och ströbröd till formen
  • Glasyr
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 dl smält smör
  • 3 dl florsocker
  • Några droppar rödbetssaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker i en bunke. Tillsätt matolja.
    2. Blanda i en annan bunke mjöl, kanel, bakpulver, vaniljsocker, salt och muskot. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda ner rödbetor och ananas.
    3. Smöra och bröa en form och häll i smeten. Grädda kakan i ca 50 minuter. Låt svalna helt.
    4. Rör ihop glasyren, färga den med rödbetssaft och bre ut över den kalla kakan. Skär i rutor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben