Saftig ugnskyckling med tortellini

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lyxig vardagsmat!

Ingredienser

  • 4 kyklingfiléer (gärna med skinn)
  • 1 röd chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 1 knippe timjan
  • 1 liter kycklingbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 2½ dl crème fraiche
  • 1 dl riven parmesanost
  • Färska kryddor (t ex oregano, timjan, basilika)
  • 400 g färsk tortellini
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna tills de har fått lite färg. Salta och peppra.
    2. Skär löken och citronen i stora bitar och lägg i botten av en ugnsfast form med höga kanter. Tryck till vitlöksklyftorna med ett knivblad och behåll skalet på. Lägg i tillsammans med en hel röd chili. Lägg kycklingfiléerna på grönsakerna och häll över den varma kycklingbuljongen så att den täcker kycklingen till hälften. Avsluta med färsk timjan. Täck formen med folie och ställ in i ugnen i 45 minuter.
    3. Ta ut kycklingen ur formen och lägg på tallrikar. Sila ner buljongen som är kvar i formen i en kastrull och blanda i crème fraiche och parmesanost. Låt såsen sjuda i 1-2 minuter.
    4. Servera med tortellini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben