Saftiga citronrutor med glasyr

Serverar: 24 portioner

Friska och fräscha citronrutor med god citronglasyr. Glutenfria.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 citron, rivet skal och 1 msk saft
  • 3/4 dl mjölk
  • 4½ dl glutenfri mjölmix, t ex Semper
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 2-3 msk citronsaft
  • Rivet citronskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till. Tillsätt citronskal, saft och mjölk i äggsmeten. Blanda ihop mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör ner det i smeten.
    3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 28x32 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25-30 minuter. Låt den kallna.
    4. Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr. Bred ut den på kakan och toppa med lite rivet citronskal. Låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben