Med rivet äpple i smeten blir dessa scones saftiga och förföriskt goda!
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
1½ dl dinkelfullkornsmjöl
½ dl råsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ tsk salt
75 g smör
1 äpple
1 ägg
Topping
Äppelskivor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Riv äpplet och blanda ner det samt ägg.
Massera in det i mjölblandningen. Degen kan kännas lite torr i början, men går ihop allt eftersom. Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr.
Klicka ner degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt, fyll nästan ända upp till kanten och stick ner en skiva äpple i varje muffin.
Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.