Saftiga dinkelscones med äpple och kanel

Serverar: 6-8 portioner

Med rivet äpple i smeten blir dessa scones saftiga och förföriskt goda!

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ dl dinkelfullkornsmjöl
  • ½ dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk salt
  • 75 g smör
  • 1 äpple
  • 1 ägg
  • Topping
  • Äppelskivor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt smöret i små tärningar och fördela det med fingertopparna i mjölblandningen. Riv äpplet och blanda ner det samt ägg.
    3. Massera in det i mjölblandningen. Degen kan kännas lite torr i början, men går ihop allt eftersom. Tillsätt eventuellt lite mer rivet äpple om smeten känns för torr.
    4. Klicka ner degen i muffinsformar eller i en muffinsplåt, fyll nästan ända upp till kanten och stick ner en skiva äpple i varje muffin.
    5. Grädda i ca 10-12 minuter eller tills de har fått fin färg och är genomgräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben