Saftiga kanelbullar med vaniljkesella

Goda saftiga bullar

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 200 g smält smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 250 g Kesella 10% Vanilj
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk malen kardemumma (gärna finsk kardemumma i rör)
  • ca 14 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Smör
  • Kanel
  • Socker
  • 200 g mandelmassa
  • Garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker eller mandelspån
  • Instruktioner

    Smält smöret och häll i mjölken och låt bli fingervarmt. Smula ned jästen och häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig,tillsätt kesellan. Blanda de övriga ingredienserna (ta inte allt mjöl på en gång) och tillsätt degvätskan. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Dela degen i två och kavla ut. Bred på smör och strö över socker, kanel och riven mandelmassa. Rulla ihop och skär i ca 1,5-2 cm tjocka skivor och lägg i bulllformar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Vispa upp ägg och pensla bullarna,strö på pärlsocker eller mandelspån. Grädda i 225 grader i ca 10-13 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben