Bröd med farin, rågkross, linfrö och russin.
Ingredienser
1 l vatten
2 dl rågkross
2 tsk salt
50 g margarin
100 g jäst
3 dl brun farin
3 ägg
1 dl russin
2 dl grovt rågmjöl
1 dl linfrö
2 l rågsikt
2 dl vetemjöl
Instruktioner
- Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen.
- Blanda i farin, ägg, russin, linfrö och rågmjöl. Slutligen rågsikten och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den sen jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp degen och dela i 6 delar. Forma varje del till en limpa och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
- Låt kallna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Ett mycket gott och lättbakat bröd som barna tyckte om, så det var inte sista gången det hamnar i ugnen!