Saftiga limpor

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Bröd med farin, rågkross, linfrö och russin.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 2 dl rågkross
  • 2 tsk salt
  • 50 g margarin
  • 100 g jäst
  • 3 dl brun farin
  • 3 ägg
  • 1 dl russin
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 2 l rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen.
    2. Blanda i farin, ägg, russin, linfrö och rågmjöl. Slutligen rågsikten och det mesta av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig och låt den sen jäsa ca 30 minuter.
    3. Ta upp degen och dela i 6 delar. Forma varje del till en limpa och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa igen ca 30 minuter. Grädda i 175 grader ca 30 minuter.
    4. Låt kallna under bakduk.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (1)

    Bommel 16 september 2014

    Ett mycket gott och lättbakat bröd som barna tyckte om, så det var inte sista gången det hamnar i ugnen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben