Saftigt GI-bröd

Tid: 1 timme 10 minuter

Lättbakat och nyttigt bröd. Jättegott!

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl russin
  • 1 dl finhackade hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 krm salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk honung
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    2. Rör ner yoghurt, honung och rivet äpple.
    3. Lägg bakplåtspapper i en avlång brödform, ca 30x10 cm. Häll smeten i formen och jämna till ytan med en slickepott.
    4. Grädda längst ner i ugnen i 1 timma och 10 minuter. Låt svalna i formen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben